Nuottasaaren sairauskassa

 

Hammashoidon korvaukset


Yksityisellä hammaslääkärillä saatuun hammashoitoon (ei kosmeettiset hoidot) saa käyttöön kassan lisäetuuden 350€/kalenterivuosi, kun on ollut kassan vakuutettuna (jäsenenä) vähintään yhden vuoden. Tämän vuosisumman lisäksi sinulle korvataan kaikki hammasröntgenit 100% korvauksella.

(Karenssiaika on henkilökohtainen, eli jokaisella kassaan ensimmäisen kerran tulevalla vakuutetulla tai kassaan liitetyllä puolisolla  on kerrytettävä ensin 1 vuoden "jäsenyysaika" ennen kuin etuuteen on oikeus.)

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta hammashoidon korvauksiin sairauskassasta, koska alle 18 vuotiaille on tarjolla ilmainen kunnallinen hammashoito.


Julkisen terveydenhuollon yksikössä (=kunnallinen hammashoito) annettuun hammashoitoon on käytettävissä kassan korvauksena 450 €kalenterivuodessa.
Julkisen hammashoidon korvauksiin on oikeutettu heti jäsenyyden alusta alkaen.

______________________________________________________________________________
Suoraan kassalle hoitolaskusi lähettävät sopimushammaslääkärit ja -lääkäriasemat voit tarkistaa tästä linkistä: SOPIMUSPAIKAT
Muista näyttää jäsenkorttisi!


Jos maksat kulut ensin itse, muista, että sinulle tulee hyvittää kela-korvaukset jo suoraan hammashoitolassa.

Yhteissumma korvattavalle hammashoidolle kalenterivuoden aikana voi siis olla yhteensä jopa noin 800 euroa vuodessa, jos käyttää sekä yksityisen että julkisen hammashoitokorvausosuuden kokonaisuudessaan.

Korvattavaa hammashoitoa on:
- hammaslääkärin tekemä hammashoito ja tutkimus
- suuhygienistin antama hoito
- oikomishoito
- proteettinen hoito ja hammastekninen työ.

Kosmeettiset toimenpiteet eivät ole korvattavia, esim. hampaiden valkaisu eikä hammaslääkäriltä hankitut hammashoitotarvikkeet.


Soittamalla meille kassaan saat selville kuinka paljon kuluvan vuoden hammashoitokorvausta on vielä sinulla käyttämättä.
Kätevintä on antaa sopimushammaslääkäriyrityksen laskuttaa meitä suoraan.

Jos vuosikorvausrajasi ylittyy, niin sairauskassa laskuttaa sinulta kotiin tulevalla laskulla ylityksen osuuden. Näytä yksityisessä hammaslääkärissä asiakaspalvelijalle kassan jäsenkorttiasi.

Kunnallisen hammashoidon laskut voi toimittaa halutessaan maksamattomina kassaan, jos sinulla on riittävästi kassan etuutta käyttämättä laskun maksamista varten. Jos olet jo maksanut laskun itse, kirjoita se selvästi laskuun tai tulosta maksukuitti mukaan, jotta laskua ei vahingossa makseta uudelleen!

ITSE MAKSETUN HAMMASHOIDON KORVAUSTEN HAKUAIKA ON MAX. 6KK HOITOLASKUN MAKSAMISESTA.
Posti
Puhelu