Nuottasaaren sairauskassa

 

Lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet ja sidostarpeet, yleisimmät korvaukset


Pääsääntö apteekkivalmisteostoissa on, että valmisteen pitää olla Kela-korvattava, jotta myös kassa osallistuu sen kustannuksiin lisäkorvausten osalta.

Kassa korvaa sääntöjensä mukaisesti myös 50 euron alkuomavastuuseen kuuluvat lääkeostot, jos lääke on Kela-korvattava valmiste, vaikka alkuomavastuun kerryttämisen aikana Kela-korvausta ei toki vielä myönnetä.

Resepti ei aina takaa, että määrätty valmiste on Kela-korvattava ja sitä kautta kassankin korvausten piirissä, joten jos olet epävarma korvattavuudesta, varmista asia apteekin henkilökunnalta tai soita meille kassaan niin tarkistamme asian.

Puhdistusaine ja sidostarpeissa, jotka lääkäri on sinulle määrännyt, ei vaadita valmisteen kela-korvattavuutta, vaan ainoastaan lääkärin määräys riittää kassankorvauksen saamiseen. Näistä korvaus tulee hakea itse lääkärinmääräyksellä ja ostokuitilla.

Sopimusapteekeissa reseptitiskillä jäsenkortin (keltainen tai sininen) näyttämällä joudut maksamaan vain omavastuuosuutesi ja ne valmisteet, jotka eivät ole kela-korvattavia.

Katso sopimusapteekit TÄSTÄ LINKISTÄ

Jos ostat lääkkeet muualta kuin sopimusapteekista, toimita kassaan laskelma lääkeostosta ja kassakuitti niin maksamme korvauksen sinulle.

Korvaukset:

- Saat lääkärin määräyksellä ostamasi peruskorvattavat ja rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

- Saat ostamasi alemman erityiskorvausluokan lääkkeet 5 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

- Saat ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet 4,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

Jos lääkekattosi täyttyy kalenterivuoden aikana (626,94€ vuonna 2024) maksat loppuvuoden kela-korvattavista lääkeostoistasi apteekissa 2,50 euroa per lääke.

- Saat lääkärin määräämät puhdistus- ja sidostarpeet 10 euron aine- tai tarvikekohtaisella omavastuulla. Näistä haet korvausta kassasta itse kuitilla ja lääkärimääräyksellä.


Jos kiellät lääkevaihdon eli apteekin esittämän reseptilääkkeesi vaihtamisen vastaavaan halvempaan valmisteeseen, lasketaan kela-korvaus ja myös kassankorvaus aina tämän halvemman valmisteen hinnasta eli lääkkeiden välinen muu hintaero jää sinulle omavastuuosuuden lisäksi maksettavaksi.

Jos koet, että lääkkeen vaihtokelpoinen halvempi valmiste ei sovellu sinulle, voit kertoa asiasta hoitavalle lääkärillesi ja pyytää lääkäriltä, että hän merkkaa reseptille lääkärin kieltämän lääkevaihdoin. Tällöin kela-korvaus ja myös kassankorvaus myönnetään myös kalliimman lääkkeen koko hinnan osalta.


Posti
Puhelu