Nuottasaaren sairauskassa

 

Lääkärinpalkkiot ja tutkimukset yksityisessä terveydenhuollossa, kun kyseessä on tarpeellinen sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi annettu hoito


-  Yleis.-tai erikoislääkäri aikaperustainen vastaanottopalkkio: korvaus   70%

- Urologi  aikaperustainen palkkio kerran kalenterivuodessa: korvaus 100%
(seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 70%)
Jos urologi määrää sinut joihinkin tutkimuksiin (esim. laboratoriokokeet),
on korvaus niistä 70%.

- Gynekologin aikaperustainen palkkio kerran kalenterivuodessa: korvaus 100%     
(seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 70%).
Jos gynekologi tekee tai määrää tutkimuksia käyntisi yhteydessä, esim. Papa, ultraus jne., on korvaus niistä 70%

- Lääkärin määräämät tutkimukset: korvaus 70%
esim. laboratoriokokeet, ultraäänitutkimus, magneettitutkimus, röntgen, jne

- Sairaanhoitajakäynnin palkkio: korvaus 70%

- Ajokorttitodistusta varten tehty lääkärintutkimuskäynti: korvaus 70%

- Lääkärin laatimasta lääkärinlausunnosta: korvaus 70%

- Lääkärin tekemistä pientoimenpiteistä kassankorvattavia ovat mm. erilaiset tähystykset/skopiat (jotka eivät vaadi leikkausta), pehmytkudospistot, poskiontelopunktio, peräpukamien hirtto jne.
Korvaus on 70%, mutta kuitenkin maksimissaan 800€/toimenpide.
Varmista kassasta, onko sinulle lääkärin ehdottama toimenpide kassan korvauksen piirissä, koska kassa ei korvaa leikkaukseen verrattavissa olevia toimenpiteitä.

- Leikkaukset ja siihen verrattavat toimenpiteet yksityisellä lääkärillä.
Yksityisellä lääkärillä tehdyt leikkaukset ja leikkauksiin verrattavat toimenpiteet eivät ole kassan korvattavia, mutta kassan hallitus voi yksittäistapauksissa päätöksellään korvata palkkion joko kokonaan tai osaksi.

- Optikon näöntarkastusmaksusta korvataan 25€/käynniltä.


Miten korvausta haetaan kassasta?

Sairauskassalla on tällä hetkellä suoralaskutussopimus Oulun Pihlajalinnan kanssa ja lisäksi vakuutetuillemme annetaan Pihlajalinnassa merkittävät alennukset lääkärin määräämiin tutkimuksiin ja toimistomaksuja (hyöty n.30€) ei peritä (kanta-maksu 3,00€ peritään). Pihlajalinnassa maksat jäsenkortin näyttämällä kassalla suoraan vain omavastuuosuutesi, jos sellaista on, ja loppuosa laskustasi tulee automaattisesti sairauskassaan. Muista näyttää aina kassan jäsenkorttia lääkärikeskuksen kassalla ja pyydettäessä myös Kela-korttia.

Oulun Mehiläisessä kassan jäsenkortin näyttäneelle annetaan kassan neuvottelemat alennukset ja toimistomaksuja ja kanta-maksua ei peritä (hyöty noin 34€) ja tutkimuksista on saatavilla alennetut hinnat. Suoralaskutusta ei ole heillä käytössä, joten maksa kulut jäsenkortin näyttämisen jälkeen ensin itse ja toimita sairauskassaan kuittierittelysi ja mahdolliset lääkärinmääräyslomakkeet.

Jos käyt lääkärissä jossain muualla kuin laskutussopimuspaikoissamme, joudut maksamaan lääkärikäynnin ensin kokonaisuudessaan itse (ja sinulta peritään hoitopaikan palvelumaksut).
Huolehdi, että hoitopaikka hyvittää sinulle kela-korvauksen jo valmiiksi pois hoitokäyntisi hinnasta. Toimita kassaan korvauksen saamiseksi kuittierittely maksamistasi hoidosta ja jos sinulle on tehty tutkimuksia, myös lääkärin määräyslomake.

Muista, että maksimissaan korvausten hakuaika on 6kk hoidon maksamispäivästä.

Kassan sääntöjen mukainen korvausprosentti muodostuu Kela-korvauksesta ja kassan omasta lisäetuudesta yhteenlaskettuna.
Kela-korvauksia on enää saatavilla vain lääkärinpalkkioista, joten suurelta osin maksettavat korvaukset ovat pelkkää sairauskassan lisäetuutta.
Posti
Puhelu