Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


23.8.2023

 

- kassa on suljettu koko päivän keskiviikkoja ja torstaina 20.-21.9.2023.

Avoinna siis normaalisti jälleen maanantaina 25.9.2023.

 

___________________________________

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Apuvälineet

 

Kassa korvaa 150 euroon asti lääkärin sinulle määräämiä henkilökohtaisia apuvälineitä siten, että olet oikeutettu saamaan korvauksen samasta apuvälineestä  5 vuoden väliajoin.

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta tähän etuuteen.

 

Esim. Olet hankkinut tukipohjalliset 1.10.2015, jolloin sinulla on seuraavan kerran oikeus ostaa tukipohjalliset 1.10.2020 alkaen.

 

Toimita kassaan alkuperäinen lääkärinlähete apuvälineen hankintaa varten ja maksukuitti jos olet maksanut apuvälineen itse. 

 
Yleisimpiä lääkärin määräämiä apuvälineitä ovat esimerkiksi tukipohjalliset vapaa-ajan kenkiin, ranne-,polvi,- ja kyynärtuet.

 

Kysy kassasta, jos et ole varma onko sinulle lääkärin määräämä apuväline korvattavissa tai rinnastetaanko se johonkin jo sinulle aiemmin korvattuun apuvälineeseen, jossa osto-oikeus ei välttämättä ole vielä voimassa.


Työkenkiin tulevat pohjalliset tulee hankkia työnantajan luvalla ja kustannuksella.