Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Fysioterapia

 

Fysioterapia lääkärin lähetteellä korvataan 80%:sti, maksimissaan kaksi 15 käynnin hoitojaksoa kalenterivuodessa.

 

Kassalla on lista fysioterapeuteista, joiden kanssa kassalla on sopimus. Pyydä lista sähköisesti, tai hae lista paperisena sairauskassasta. Jos haluat mennä sopimuslistamme ulkopuoliselle fysioterapeutille, ota yhteyttä kassaan, jotta saat selville onko tämä mahdollista.

 

Fysioterapia tulee maksaa aina ensin itse, koska sinulla on omavastuuosuutta.
Poikkeuksena ovat seuraavat laskutussopimuspaikat, joissa maksat vain omavastuuosuutesi 20% (kela-korvausta ei tässäkään tapauksessa saa hyvittää) ja jätät kaikki paperit hoitolaitokselle, jotta he hoitavat laskutuksen sairauskassaan lopusta 80%:sta.

Nämä laskutussopimuspaikat ovat: Fysios/Fysiopalvelu Knuuttila&Sarias, Mehiläinen, Terveystalo, Fysiopalvelu Easymove ja Fysioterapia Tomi Matila.

Sinun tulee aina pyytää, että Kela-korvausta ei vähennetä hoidon kustannuksesta, koska kuulut sairauskassaan, joka huolehtii jäsentensä Kela-korvausten maksamisen.

Jos et asioi yllä mainituissa laskutussopimuspaikoissa hoito tulee maksaa ensin kokonaisuudessaan itse. Korvauksen saamiseksi toimita kassaan alkuperäinen lääkärin lähete, fysioterapeutin täyttämä selvitys hoidosta, lasku ja maksukuitti sekä korvaushakemus täytettynä ja allekirjoitettuna.

Jos et saanut mukaasi korvaushakemusta saat sen meiltä kassasta tai voit tulostaa sen tästä: KORVAUSHAKEMUS

 

Jos laskutat kassaa kesken hoitojakson eli olet maksanut välilaskun, tulee aikaisemmin mainitut alkuperäiset lomakkeet silti toimittaa heti ensimmäisen hakemuksen yhteydessä kassaan. Saat halutessasi kopion lähetteestä itsellesi, jotta pystyt seuraamaan käytettyjen käyntien määrää.

Jos haluat vaihtaa fysioterapeuttia kesken hoitojakson, voit antaa lähetteen kopion hänelle, jotta hän hoidonantajana saa tietoon diagnoosisi ja määräykseen kuuluvat hoitokertamäärät ja jo käytetyt hoitokerrat.

 

Lähete on voimassa yhden vuoden määräyspäivästä.

Hakuaika korvauksille on max. 6kk hoidon maksamisesta.