Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Fysioterapia

 

Fysioterapia lääkärin lähetteellä korvataan 80%:sti, maksimissaan 10 hoitokäyntiä kalenterivuodessa.

Fysioterapiaa saa kela-korvattuna antaa vain koulutetut fysioterapeutit, joten varmista, että hakeudut hoitoon sellaiseen paikkaan, jonka hoidosta saa kela-korvauksen. 

 

Fysioterapia tulee maksaa aina ensin itse, koska sinulla on omavastuuosuutta.

 

Työntekijäjäsenen tulee aina pyytää, että Kela-korvausta ei vähennetä hoidon kustannuksesta, koska kuulut sairauskassaan työntekijäjäsenenä, joka huolehtii jäsentensä Kela-korvausten maksamisen.

Työtekijäjäsen: Korvauksen saamiseksi toimita kassaan alkuperäinen lääkärin lähete, fysioterapeutin täyttämä selvitys hoidosta, lasku ja maksukuitti sekä korvaushakemus täytettynä ja allekirjoitettuna.

Jos et saanut mukaasi korvaushakemusta saat sen meiltä kassasta tai voit tulostaa sen tästä: KORVAUSHAKEMUS

Jos laskutat kassaa kesken hoitojakson eli olet maksanut välilaskun, tulee aikaisemmin mainitut alkuperäiset lomakkeet silti toimittaa heti ensimmäisen hakemuksen yhteydessä kassaan. Saat halutessasi kopion lähetteestä itsellesi, jotta pystyt seuraamaan käytettyjen käyntien määrää.

 


Eläkeläisjäsenelle, ulkojäsenelle ja perheenjäsenellä hoito tulee myös maksaa ensin itse ja sinulle tulee olla hyvitetty kela-korvaukset. Toimita kassaan korvauksen saamiseksi maksukuitti, jossa näkyy eriteltynä hoidonsaantipäivät ja maksamasi hinta/käynti.

Lähete on voimassa yhden vuoden määräyspäivästä.

Hakuaika korvauksille on max. 6kk hoidon maksamisesta.