Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hammashoito

 

Yksityisellä hammaslääkärillä saatuun hammashoitoon saa käyttöön kassan lisäetuuden 350€/kalenterivuosi, kun on ollut kassan jäsenenä vähintään yhden vuoden. Jos summaan lisätään arvio maksettavista Kela-korvauksista, on työntekijäsenellä mahdollisuus laskuttaa sairauskassaa noin 420 eurolla kalenterivuodessa.

 

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta hammashoidon korvauksiin sairauskassasta, koska alle 18 vuotiaille on tarjolla ilmainen kunnallinen hammashoito.

 

 

Julkisen terveydenhuollon yksikössä (=kunnallinen hammashoito) annettuun hammashoitoon on käytettävissä kassan korvauksena 450 €kalenterivuodessa. Julkisen hammashoidon korvauksiin on oikeutettu heti jäsenyyden alusta alkaen.

 

Yhteissumma korvattavalle hammashoidolle kalenterivuoden aikana voi siis olla yhteensä jopa noin 800 euroa vuodessa, jos käyttää sekä yksityisen että julkisen hammashoitokorvausosuuden kokonaisuudessaan.

 

Korvattavaa hammashoitoa on hammaslääkärin tekemä hammashoito ja tutkimus, suuhygienistin antama hoito, oikomishoito, proteettinen hoito ja hammastekninen työ.

 

Kosmeettiset toimenpiteet eivät ole korvattavia, esim. hampaiden valkaisu.

 

Työntekijäjäsenen tulee yksityisessä hammashoitolassa aina pyytää, että Kela-korvausta ei vähennetä laskusta, koska kuulut sairauskassaan, joka huolehtii jäsentensä Kela-korvausten maksamisen.

Jos olet ulkojäsen, eläkeläisjäsen tai perheenjäsen, sinulle tulee hyvittää kela-korvaukset suoraan hammashoitolassa.

 

Soittamalla meille kassaan saat selville kuinka paljon kuluvan vuoden hammashoitokorvausta on vielä sinulla käyttämättä. Kätevintä on antaa hammaslääkäriyrityksen laskuttaa meitä suoraan niin kauan kun tiedät, että kassan hammashoitokorvaukset riittävät. Näytä yksityisessä hammaslääkärissä asiakaspalvelijalle kassan jäsenkorttiasi.

 

Kunnallisen hammashoidon laskut voi toimittaa halutessaan maksamattomina kassaan, jos sinulla on riittävästi kassan etuutta käyttämättä laskun maksamista varten. Jos olet jo maksanut laskun itse, kirjoita se selvästi laskuun tai tulosta maksukuitti mukaan, jotta laskua ei vahingossa makseta uudelleen!

 

Jos korvausrajasi ylittyy, tai on mahdollisesti ylittymässä.

 

Jos hammashoidon vuosikorvausraja mielestäsi ylittyy tulevassa laskussasi huomattavasti, pyydämme maksamaan hammaslääkärilaskun ensin itse. Jos olet työntekijäjäsen, toimita kassaan laskun mukana myös saamasi kela-liitteet.

Kunnallisen hammashoidon laskuihin ei tule liitteitä, vaan ainoastaan maksukuitti tai selkeä merkintä jos olet maksanut laskun itse.

 

Jos saamme maksamattoman hammashoitolaskun, johon asiakkaan korvaukset eivät aivan riitä, mutta ylittävä summa ei ole huomattavan suuri, lähetämme asiakkaalle omavastuulaskun, jossa korvausrajan ylimenevä summa laskutetaan 2 viikon maksuajalla.

 

Jos saamamme laskun jossa korvausrajojen ylitys tulisi olemaan huomattavan suuri, siirrämme laskun asiakkaan maksettavaksi, jonka jälkeen korvaukset voi hakea meiltä laskun maksun. 

 

Kun kassan hammashoitoetuutesi on käytetty kuluvalta vuodelta loppuun, maksat saamasi hammaslääkärilaskut aina itse ja työntekijäjäsen hakee yksityisellä annetun hammashoidon Kela-korvaukset meidän kauttamme toimittamalla laskun ja maksukuitin, hoitoselvityslomakkeen ja korvaushakemuksen allekirjoitettuna kassaan. 

 

ITSE MAKSETUN HAMMASHOIDON KORVAUSTEN HAKUAIKA ON MAX. 6KK HOITOLASKUN MAKSAMISESTA.

 

Kela-korvausosuudesta tulee aina päätöskirje kotiin, mutta kassankorvaukset näkyvät vain pankkitililläsi, jossa maksettu summa on Kela-korvauksen ja kassankorvauksen yhteissumma.