Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hammashoito

 

Yksityisellä hammaslääkärillä saatuun hammashoitoon saa käyttöön kassan lisäetuuden 350€/kalenterivuosi, kun on ollut kassan jäsenenä vähintään yhden vuoden. Jos summaan lisätään arvio maksettavista Kela-korvauksista, on sinulla mahdollisuus laskuttaa sairauskassaa noin 420 eurolla kalenterivuodessa.

 

Yksityisen hammaslääkärihoidon korvausten lisäksi kassan jäsenenä vähintään vuoden olleella on oikeus julkisen terveydenhuollon yksikössä (=kunnallinen hammashoito) annettuun hammashoitoon 350 eurolla kalenterivuodessa.

 

Yhteissumma korvattavalle hammashoidolle kalenterivuoden aikana voi siis olla yhteensä jopa noin 800 euroa vuodessa, jos käyttää sekä yksityisen että julkisen hammashoitokorvausosuuden kokonaisuudessaan.

 

Korvattavaa hammashoitoa on hammaslääkärin tekemä hammashoito ja tutkimus, suuhygienistin antama hoito hammaslääkärin lähetteellä, oikomishoito, proteettinen hoito ja hammastekninen työ.

 

Kosmeettiset toimenpiteet eivät ole korvattavia, esim. hampaiden valkaisu.

 

Yksityisessä hammashoitolassa sinun tulee aina pyytää, että Kela-korvausta ei vähennetä laskusta, koska kuulut sairauskassaan, joka huolehtii jäsentensä Kela-korvausten maksamisen.

 

Soittamalla meille kassaan saat selville kuinka paljon kuluvan vuoden hammashoitokorvausta on vielä sinulla käyttämättä. Kätevintä on antaa hammaslääkäriyrityksen laskuttaa meitä suoraan niin kauan kun tiedät, että kassan hammashoitokorvaukset riittävät. Näytä yksityisessä hammaslääkärissä asiakaspalvelijalle kassan jäsenkorttiasi.

 

Kunnallisen hammashoidon laskut voi toimittaa halutessaan maksamattomina kassaan, jos sinulla on riittävästi kassan etuutta käyttämättä laskun maksamista varten. Jos olet jo maksanut laskun itse, kirjoita se selvästi laskuun tai tulosta maksukuitti mukaan, jotta laskua ei vahingossa makseta uudelleen!

 

Jos korvausrajasi ylittyy, tai on mahdollisesti ylittymässä.

 

Jos hammashoidon vuosikorvausraja mielestäsi ylittyy tulevassa laskussasi huomattavasti, pyydämme maksamaan hammaslääkärilaskun itse ja tuomaan hammaslääkärin hoitoselvityslomake, korvaushakemus allekirjoitettuna ja lasku maksukuitteineen meille niin suoritamme sinulle Kela-korvauksen ja mahdolliset loput kassankorvaukset pankkitilillesi.

Kunnallisen hammashoidon laskuihin ei tule liitteitä, vaan ainoastaan maksukuitti tai selkeä merkintä, että olet maksanut laskun itse.

 

Jos saamme maksamattoman hammashoitolaskun, johon asiakkaan korvaukset eivät aivan riitä, mutta ylittävä summa ei ole huomattavan suuri, lähetämme asiakkaalle omavastuulaskun, jossa korvausrajan ylimenevä summa laskutetaan 2 viikon maksuajalla.

 

Jos saamamme laskun jossa korvausrajojen ylitys tulisi olemaan huomattavan suuri, siirrämme laskun asiakkaan maksettavaksi, jonka jälkeen korvaukset voi hakea meiltä laskun maksun jälkeen toimittamalla laskun ja maksukuitin, hoitoselvityslomakkeen ja korvaushakemuksen allekirjoitettuna kassaan. Kunnallisen hammashoitolaskun liitteeksi riittää vain kuitti tai selkeä merkintä laskuun, että se on jo maksettu.

 

Kun kassan hammashoitoetuutesi on käytetty kuluvalta vuodelta loppuun, maksat saamasi hammaslääkärilaskut aina itse ja haet edelleen yksityisellä annetun hammashoidon Kela-korvaukset meidän kauttamme toimittamalla laskun ja maksukuitin, hoitoselvityslomakkeen ja korvaushakemuksen allekirjoitettuna kassaan. 

 

ITSE MAKSETUN HAMMASHOIDON KORVAUSTEN HAKUAIKA ON MAX. 6KK HOITOLASKUN MAKSAMISESTA.

 

Kela-korvausosuudesta tulee aina päätöskirje kotiin, mutta kassankorvaukset näkyvät vain pankkitililläsi, jossa maksettu summa on Kela-korvauksen ja kassankorvauksen yhteissumma.