Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


 

12.4.2024

Kutsu kassan varsinaiseen kokoukseen.
Kokous pidetään 24.4.2024 klo 16.00 alkaen Nuottatuvalla.

Katso virallinen kutsu ja kokouksessa käsiteltävät asiat alla olevasta linkistä:

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa!

 

1.3.2024

Uusia laskutussopimuspaikkoja:

 

Hammasvahti: 

Hammaslääkäriklinikka Oulussa - Hammasvahti

 

Hiukkavaaran apteekki:

Etusivu - Hiukkavaaran apteekki

 

Muista aina suoralaskutuspaikoissa näyttää kassan jäsenkortti!

(sininen tai keltainen)

 

28.12.2023

 

Muistutuksena jälleen näin vuoden vaihtuessa, että korvauskulu on aina sen kalenterivuoden kulua jona hoito on saatu.

Esimerkiksi:

Hammaslääkärikäynti 28.12.2023 päivältä kirjautuu vuoden 2023 hammashoidoksi vaikka lasku saapuisi vasta vuoden 2024 puolella.

Korvauspäätös tehdään siis aina hoitopäivän mukaan riippumatta milloin lasku tai hakemus on saapunut.

___________________________________

 

1.3.2023

 

Kassan kela-toiminta on nyt päättynyt (koskee vain työntekijäjäseniä). Työntekijäjäsenille tulee postissa uusi kela-kortti jossa ei lue enää työpaikkakassatietoa. 

 

Sopimuspaikoissa on uudet sopimukset voimassa, joissa muutos on otettu huomioon ja kulusi laskutetaan suoraan kassasta. Suosittelemme kaikkia käyttämään sopimuspaikkoja joissa osoitat jäsenyyden näyttämällä kassan jäsenkorttisi (sinisen tai keltaisen).

 

Sopimuspaikat löydät listattuna ylävalikon SOPIMUSPAIKAT kohdasta.

 

 

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Hammashoito

 

Yksityisellä hammaslääkärillä saatuun hammashoitoon saa käyttöön kassan lisäetuuden 350€/kalenterivuosi, kun on ollut kassan vakuutettuna (jäsenenä) vähintään yhden vuoden.

(Karenssiaika on henkilökohtainen, eli jokaisella kassaan ensimmäisen kerran tulevalla vakuutetulla tai kassaan liitetyllä puolisolla  on kerrytettävä ensin 1 vuoden "jäsenyysaika" ennen kuin etuuteen on oikeus. 

 

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta hammashoidon korvauksiin sairauskassasta, koska alle 18 vuotiaille on tarjolla ilmainen kunnallinen hammashoito.

 

Julkisen terveydenhuollon yksikössä (=kunnallinen hammashoito) annettuun hammashoitoon on käytettävissä kassan korvauksena 450 €kalenterivuodessa.

Julkisen hammashoidon korvauksiin on oikeutettu heti jäsenyyden alusta alkaen.

 

Suoraan kassalle hoitolaskusi lähettävät sopimushammaslääkärit ja -lääkäriasemat voit tarkistaa tästä linkistä: SOPIMUSPAIKAT  

Muista näyttää jäsenkorttisi!

 

Yhteissumma korvattavalle hammashoidolle kalenterivuoden aikana voi siis olla yhteensä jopa noin 800 euroa vuodessa, jos käyttää sekä yksityisen että julkisen hammashoitokorvausosuuden kokonaisuudessaan.

 

Korvattavaa hammashoitoa on hammaslääkärin tekemä hammashoito ja tutkimus, suuhygienistin antama hoito, oikomishoito, proteettinen hoito ja hammastekninen työ.

 

Kosmeettiset toimenpiteet eivät ole korvattavia, esim. hampaiden valkaisu eikä hammaslääkäriltä hankitut hammashoitotarvikkeet.

 

Sinulle tulee hyvittää kela-korvaukset suoraan hammashoitolassa.

 

Soittamalla meille kassaan saat selville kuinka paljon kuluvan vuoden hammashoitokorvausta on vielä sinulla käyttämättä. Kätevintä on antaa sopimushammaslääkäriyrityksen laskuttaa meitä suoraan. Jos vuosikorvausrajasi ylittyy, niin sairauskassa laskuttaa sinulta kotiin tulevalla laskulla ylityksen osuuden. Näytä yksityisessä hammaslääkärissä asiakaspalvelijalle kassan jäsenkorttiasi.

 

Kunnallisen hammashoidon laskut voi toimittaa halutessaan maksamattomina kassaan, jos sinulla on riittävästi kassan etuutta käyttämättä laskun maksamista varten. Jos olet jo maksanut laskun itse, kirjoita se selvästi laskuun tai tulosta maksukuitti mukaan, jotta laskua ei vahingossa makseta uudelleen!

 

 

ITSE MAKSETUN HAMMASHOIDON KORVAUSTEN HAKUAIKA ON MAX. 6KK HOITOLASKUN MAKSAMISESTA.