Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hieronta, naprapaatti, osteopaatti ja kiropraktikko

 

Hieronta, naprapaatti, osteopaatti, kiropraktikko lääkärin tai työfysioterapeutin lähetteellä korvataan 50%:sti kymmenestä käynnistä kalenterivuoden aikana per hoitolaji. Hoidon antajalla pitää olla terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyys.

 

Lähetteeksi riittää asiakkaan tiedoilla oleva lääkärin tai työterveysfysioterapeutin allekirjoittama ja päiväämä paperi, jossa mainitaan hoitolajin nimi ja käyntikertojen määrä, esim. ”Lähete hierontaan x10”.

Hierontaa korvataan myös ilman lähetettä maksimissaan 5 käyntikertaa kalenterivuodessa. Korvaus on sama 50% hoidon hinnasta. Lopuille 5 käynnille tulee olla lääkärin tai työfysioterapeutin lähete, jotta korvaukseen on oikeus.

 

Lääkärisi voi käyttää pohjana myös esim. Kelan fysioterapialähetettä, josta otsikon fysioterapiasana korvataan yliviivaamalla määrätyn hoitolajin nimellä esim.:

”TUTKIMUS- JA HOITOMÄÄRÄYS FYSIOTERAPIAAN  Hierontaan”

 

Toimita kassaan alkuperäinen lähetelomake ja maksukuitit hoitokerroista. Voit laskuttaa kassaa yksi tai useampi hoito kerrallaan tai kaikki yhdellä kertaa viimeisen käyntisi jälkeen.

Muista kuitenkin, että hakuaika on aina maksimissaan 6kk hoitokäynnin maksamispäivästä!

Yli 6 kk vanhoista kuiteista ei siis voi enää saada kassan korvausta.

 

Muista myös, että lähete on vain yhden vuoden voimassa allekirjoituspäivästä lukuun ottamatta hierontalähetettä joka ei vanhene. Hierontalähete on voimassa niin pitkään kun siinä on määrättyjä käyntejä jäljellä.