Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


23.8.2023

 

- kassa on suljettu koko päivän keskiviikkoja ja torstaina 20.-21.9.2023.

Avoinna siis normaalisti jälleen maanantaina 25.9.2023.

 

___________________________________

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Hieronta, naprapaatti, osteopaatti ja kiropraktikko

 

Hieronta, naprapaatti, osteopaatti, kiropraktikko lääkärin tai työfysioterapeutin lähetteellä korvataan 50%:sti 10 kpl  kalenterivuoden aikana per hoitolaji.

Hoidon antajalla pitää olla terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyys.

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta näihin etuuksiin.

 

Lähetteeksi riittää asiakkaan tiedoilla oleva lääkärin tai työterveysfysioterapeutin allekirjoittama ja päiväämä paperi, jossa mainitaan hoitolajin nimi ja käyntikertojen määrä, esim. ”Lähete hierontaan x10”.

Hierontaa korvataan myös ilman lähetettä maksimissaan 5 käyntikertaa kalenterivuodessa. Korvaus on sama 50% hoidon hinnasta. Lopuille 5 käynnille tulee olla lääkärin tai työfysioterapeutin lähete, jotta korvaukseen on oikeus.

 

Lääkärisi voi käyttää pohjana myös esim. Kelan fysioterapialähetettä, josta otsikon fysioterapiasana korvataan yliviivaamalla määrätyn hoitolajin nimellä esim.:

”TUTKIMUS- JA HOITOMÄÄRÄYS FYSIOTERAPIAAN  Hierontaan”

 

Toimita kassaan alkuperäinen lähetelomake ja maksukuitit hoitokerroista. Voit hakea korvauksia yhdestä tai useammasta hoitokäynnistä kerrallaan tai kaikki yhdellä kertaa viimeisen käyntisi jälkeen.

Muista kuitenkin, että hakuaika on aina maksimissaan 6kk hoitokäynnin maksamispäivästä!

Yli 6 kk vanhoista kuiteista ei siis voi enää saada kassan korvausta.

 

Muista myös, että lähete on vain yhden vuoden voimassa allekirjoituspäivästä lukuun ottamatta hierontalähetettä joka ei vanhene. Hierontalähete on voimassa niin pitkään kun siinä on määrättyjä käyntejä jäljellä.