Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


 

14.2.2024

Sairauskassa sulkeutuu keskiviikkona 28.2.2024  jo klo 13.00 kassan hallituksen kokouksen vuoksi.

 

28.12.2023

 

Muistutuksena jälleen näin vuoden vaihtuessa, että korvauskulu on aina sen kalenterivuoden kulua jona hoito on saatu.

Esimerkiksi:

Hammaslääkärikäynti 28.12.2023 päivältä kirjautuu vuoden 2023 hammashoidoksi vaikka lasku saapuisi vasta vuoden 2024 puolella.

Korvauspäätös tehdään siis aina hoitopäivän mukaan riippumatta milloin lasku tai hakemus on saapunut.

___________________________________

 

1.3.2023

 

Kassan kela-toiminta on nyt päättynyt (koskee vain työntekijäjäseniä). Työntekijäjäsenille tulee postissa uusi kela-kortti jossa ei lue enää työpaikkakassatietoa. 

 

Sopimuspaikoissa on uudet sopimukset voimassa, joissa muutos on otettu huomioon ja kulusi laskutetaan suoraan kassasta. Suosittelemme kaikkia käyttämään sopimuspaikkoja joissa osoitat jäsenyyden näyttämällä kassan jäsenkorttisi (sinisen tai keltaisen).

 

Sopimuspaikat löydät listattuna ylävalikon SOPIMUSPAIKAT kohdasta.

 

 

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet ja sidostarpeet, yleisimmät korvaukset.

Lue laajemmin kassan säännöistä: SÄÄNNÖT

 

 

Pääsääntö apteekkivalmisteostoissa on, että valmisteen pitää olla Kela-korvattava, jotta myös kassa osallistuu sen kustannuksiin lisäkorvausten osalta.

 

Kassa korvaa sääntöjensä mukaisesti myös 50 euron alkuomavastuuseen kuuluvat lääkeostot, jos lääke on Kela-korvattava valmiste, vaikka alkuomavastuun kerryttämisen aikana Kela-korvausta ei toki vielä myönnetä.


Resepti ei aina takaa, että määrätty valmiste on Kela-korvattava ja sitä kautta kassankin korvausten piirissä, joten jos olet epävarma korvattavuudesta, varmista asia apteekin henkilökunnalta tai soita meille kassaan niin tarkistamme asian.

 

Puhdistus ja sidostarpeissa ei vaadita valmisteen kela-korvattavuutta vaan ainoastaan lääkärin määräys riittää kassankorvauksen saamiseen. 

 

 Sopimusapteekeissa reseptitiskillä jäsenkortin näyttämällä joudut maksamaan vain omavastuuosuutesi ja ne valmisteet jotka eivät ole kela-korvattavia.

Katso sopimusapteekit TÄSTÄ.

 

(Jos ostat lääkkeet muualta kuin sopimusapteekista, toimita kassaan laskelma lääkeostosta ja kassakuitti.)

 
Linkki reseptinuusintainfoon.

Korvaukset:

 

- Saat lääkärin määräyksellä ostamasi peruskorvattavat ja rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

- Saat ostamasi alemman erityiskorvausluokan lääkkeet 5 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

- Saat ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet 4,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

Jos lääkekattosi täyttyy kalenterivuoden aikana (592,16 € vuonna 2023) maksat loppuvuoden kela-korvattavista lääkeostoistasi apteekissa 2,50 euroa per lääke.

 

- Saat lääkärin määräämät puhdistus- ja sidostarpeet 10 euron aine- tai tarvikekohtaisella omavastuulla. Näistä haet korvausta kassasta itse kuitilla ja lääkärimääräyksellä.