Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet ja sidostarpeet, yleisimmät korvaukset.

Lue laajemmin kassan säännöistä: SÄÄNNÖT

 

Pääsääntö apteekkivalmisteostoissa on, että valmisteen pitää olla Kela-korvattava, jotta myös kassa osallistuu sen kustannuksiin lisäkorvausten osalta. Kassa korvaa sääntöjensä mukaisesti myös 50 euron alkuomavastuuseen kuuluvat lääkeostot, jos lääke on Kela-korvattava valmiste, vaikka alkuomavastuun kerryttämisen aikana Kela-korvausta ei toki vielä myönnetä.


Resepti ei aina takaa, että määrätty valmiste on Kela-korvattava ja sitä kautta kassankin korvausten piirissä, joten jos olet epävarma korvattavuudesta, varmista asia apteekin henkilökunnalta tai soita meille kassaan niin tarkistamme asian.

 

Puhdistus ja sidostarpeissa ei vaadita valmisteen kela-korvattavuutta vaan ainoastaan lääkärin määräys riittää kassankorvauksen saamiseen. Muista antaa määräys apteekin henkilökunnalle ostosi yhteydessä tai kertoa, jos sinulla on sähköinen määräys.

 

Kela-kortissasi on merkintä Nuottasaaren sairauskassaan kuulumisesta ja mahdollisista myönnetyistä erityiskorvausoikeuksista ja sen avulla apteekki osaa laskuttaa sinua automaattisesti sääntöjemme mukaisesti kaikissa oulunseudun apteekeissa.

 

Oulunseudun ulkopuolisissa apteekeissa asioidessasi maksat lääkkeesi kokonaan itse ja haet korvaukset kassasta jälkikäteen. Muista pyytää, että Kela-korvausta ei hyvitetä ja että saat Kela-korvauksen hakua varten tarvittavan ostoerittelylomakkeen mukaasi. Liitä mukaan vielä maksukuitti ja täyttämäsi Kelan lääkekorvaushakemus ja tuo ne meille kassaan käsiteltäväksi. Jos et saanut korvaushakemusta, saat sen meiltä sairauskassasta tai voit tulostaa sen TÄSTÄ

 

 

Korvaukset:

 

- Saat lääkärin määräyksellä ostamasi peruskorvattavat ja rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat ostamasi alemman erityiskorvausluokan lääkkeet 5 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet 4,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat lääkärin määräämät puhdistus- ja sidostarpeet 10 euron aine- tai tarvikekohtaisella omavastuulla.

 

- Vitamiinit, hivenaineet ja muut käsikauppavalmisteet, jos ne ovat Kela-korvattavia ja sinulla on lääkärin määräys, saat 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

Jos lääkekattosi täyttyy kalenterivuoden aikana (612,62€ vuonna 2015) maksat loppuvuoden lääkeostoistasi 2,50 euroa per lääke.