Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet ja sidostarpeet, yleisimmät korvaukset.

Lue laajemmin kassan säännöistä: SÄÄNNÖT

 

Pääsääntö apteekkivalmisteostoissa on, että valmisteen pitää olla Kela-korvattava, jotta myös kassa osallistuu sen kustannuksiin lisäkorvausten osalta. Kassa korvaa sääntöjensä mukaisesti myös 50 euron alkuomavastuuseen kuuluvat lääkeostot, jos lääke on Kela-korvattava valmiste, vaikka alkuomavastuun kerryttämisen aikana Kela-korvausta ei toki vielä myönnetä.


Resepti ei aina takaa, että määrätty valmiste on Kela-korvattava ja sitä kautta kassankin korvausten piirissä, joten jos olet epävarma korvattavuudesta, varmista asia apteekin henkilökunnalta tai soita meille kassaan niin tarkistamme asian.

 

Puhdistus ja sidostarpeissa ei vaadita valmisteen kela-korvattavuutta vaan ainoastaan lääkärin määräys riittää kassankorvauksen saamiseen. 

 

Työntekijäjäsen:

Kela-kortissasi on merkintä Nuottasaaren sairauskassaan kuulumisesta ja mahdollisista myönnetyistä erityiskorvausoikeuksista ja sen avulla apteekki osaa laskuttaa sinua automaattisesti sääntöjemme mukaisesti kaikissa oulunseudun apteekeissa. 

 

Oulunseudun ulkopuolisissa apteekeissa asioidessasi maksat lääkkeesi kokonaan itse ja haet korvaukset kassasta jälkikäteen. Muista pyytää, että Kela-korvausta ei hyvitetä ja että saat Kela-korvauksen hakua varten tarvittavan ostoerittelylomakkeen mukaasi. Liitä mukaan vielä maksukuitti ja täyttämäsi Kelan lääkekorvaushakemus ja tuo ne meille kassaan käsiteltäväksi. Jos et saanut korvaushakemusta, saat sen meiltä sairauskassasta tai voit tulostaa sen TÄSTÄ

 

Ulkojäsen, eläkeläisjäsen ja perheenjäsen:

Maksa lääkeostot ensin itse siten, että niistä on jo hyvitetty kela-korvaus.

 

             Pyydä lääkkeet sinulle antavalta farmaseutilta tuloste ”LASKELMA LÄÄKEOSTOISTA”.

 

 Voit kertoa farmaseutille, että kuulut sairauskassaan, mutta vain lisäetuusjäsenenä eli sinulle tulee hyvittää kela-korvaukset, mutta tarvitset laskelma-liitteen hakeaksesi korvausta muusta osasta lääkeostoa.

 

             Toimita meille kassaan korvausten käsittelyä varten saamasi laskelmaliite ja kuitti maksusta.

              Hakuaika on 6kk maksupäivästä.

 

 

Korvaukset:

 

- Saat lääkärin määräyksellä ostamasi peruskorvattavat ja rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat ostamasi alemman erityiskorvausluokan lääkkeet 5 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet 4,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla, jos ne ovat myös Kela-korvattavia.

 

- Saat lääkärin määräämät puhdistus- ja sidostarpeet 10 euron aine- tai tarvikekohtaisella omavastuulla.

 

- Vitamiinit, hivenaineet ja muut käsikauppavalmisteet, jos ne ovat Kela-korvattavia ja sinulla on lääkärin määräys, saat 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

Jos lääkekattosi täyttyy kalenterivuoden aikana (579,78€ vuonna 2021) maksat loppuvuoden lääkeostoistasi apteekissa 2,50 euroa per lääke.