Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


23.8.2023

 

- kassa on suljettu koko päivän keskiviikkoja ja torstaina 20.-21.9.2023.

Avoinna siis normaalisti jälleen maanantaina 25.9.2023.

 

___________________________________

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet, perusvoiteet ja sidostarpeet, yleisimmät korvaukset.

Lue laajemmin kassan säännöistä: SÄÄNNÖT

 

 

Pääsääntö apteekkivalmisteostoissa on, että valmisteen pitää olla Kela-korvattava, jotta myös kassa osallistuu sen kustannuksiin lisäkorvausten osalta.

 

Kassa korvaa sääntöjensä mukaisesti myös 50 euron alkuomavastuuseen kuuluvat lääkeostot, jos lääke on Kela-korvattava valmiste, vaikka alkuomavastuun kerryttämisen aikana Kela-korvausta ei toki vielä myönnetä.


Resepti ei aina takaa, että määrätty valmiste on Kela-korvattava ja sitä kautta kassankin korvausten piirissä, joten jos olet epävarma korvattavuudesta, varmista asia apteekin henkilökunnalta tai soita meille kassaan niin tarkistamme asian.

 

Puhdistus ja sidostarpeissa ei vaadita valmisteen kela-korvattavuutta vaan ainoastaan lääkärin määräys riittää kassankorvauksen saamiseen. 

 

 Sopimusapteekeissa reseptitiskillä jäsenkortin näyttämällä joudut maksamaan vain omavastuuosuutesi ja ne valmisteet jotka eivät ole kela-korvattavia.

Katso sopimusapteekit TÄSTÄ.

 

(Jos ostat lääkkeet muualta kuin sopimusapteekista, toimita kassaan laskelma lääkeostosta ja kassakuitti.)

 

Korvaukset:

 

- Saat lääkärin määräyksellä ostamasi peruskorvattavat ja rajoitetusti peruskorvattavat lääkkeet, kliiniset ravintovalmisteet ja perusvoiteet 6 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

- Saat ostamasi alemman erityiskorvausluokan lääkkeet 5 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

- Saat ylemmän erityiskorvausluokan lääkkeet 4,50 euron lääkekohtaisella omavastuulla.

 

Jos lääkekattosi täyttyy kalenterivuoden aikana (592,16 € vuonna 2023) maksat loppuvuoden kela-korvattavista lääkeostoistasi apteekissa 2,50 euroa per lääke.

 

- Saat lääkärin määräämät puhdistus- ja sidostarpeet 10 euron aine- tai tarvikekohtaisella omavastuulla. Näistä haet korvausta kassasta itse kuitilla ja lääkärimääräyksellä.