Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Silmälasit

 

Yhdet silmälasit korvataan vähintään yhden vuoden kassan jäsenyyden jälkeen aina kahden vuoden välein seuraavalla tavalla:

 

- Yksitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 400€

- Monitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 500€            * lue liiteohje alempaa

- Piilolinssien korvaus maksimissaan 400€  (piilolinssejä ei tarvitse ostaa kaikkia kerralla, vaan korvaus tulee käyttää 2 vuoden kuluessa)

 

Yksitehosilmälasikorvausta vastaavan summan (400€) voi halutessaan käyttää silmien taittovirheiden korjausleikkaukseen. Korvauksen saamisen ja uudelleen saamisen edellytykset ovat samat kuin silmälasien hankkimisen osalta, eli edellisestä silmälasihankinnasta on on oltava vähintään 2 vuotta, jolloin oikeus korvaukseen on taas voimassa.

 

Suosittelemme, että soitat ja kysyt meiltä sairauskassasta, onko silmälasien osto-oikeutesi voimassa ennen kuin menet tilaamaan uusia laseja. Näin saat varmuuden, että kaksi vuotta edellisestä ostosta on täynnä. Kassa ei voi korvata laseja, jotka on ostettu ennen osto-oikeuden voimassaoloa.

 

Voit maksaa silmälasisi halutessasi kokonaan itse ja toimittaa kassaan maksukuitin.

Voit myös pyytää silmälasiliikettä laskuttamaan kassaa korvausrajojen puitteissa ja maksaa silmälasiliikkeelle vain korvausrajojen ylimenevät osuudet, jos sellaista on. Suurin osa oulunseudun silmälasiliikkeistä on tietoinen kassan korvausrajoista ja laskutusmahdollisuudesta.
Näytä silmälasiliikkeessä kassan jäsenkorttiasi.

 

* Jotta korkeampi monitehosilmälasikorvaus pystytään maksamaan, tulee laskussa tai maksukuitissa olla myyjän toimesta sanallinen tieto, että kyseessä on monitehosilmälasit. Jos tällaista merkintää ei ole, pyydämme jäsentä  toimittamaan kassaan silmälasimääräyksen tai silmälasikortin. Otamme siitä kopion korvauspäätöksen liitteeksi.

 

Näöntutkimukset

 

- Silmälääkärinpalkkio korvataan 80%:sti, mutta mahdollisia optikkoliikkeiden omia toimistomaksuja ei kassa korvaa.  Vältyt toimistomaksuilta käyttämällä laskutussopimuksen kanssamme tehneitä lääkäriasemia silmälääkärikäynnissäsi: Pihlajalinna ja Mehiläinen. Muista näyttää kassan jäsenkorttiasi!

 

- Optikon näöntarkastusmaksu korvataan 25€/käynniltä.

 

Työlasit

 

Työlasit eivät kuulu kassan korvauksen piiriin, vaan ne voivat olla korvattavissa työnantajan luvalla ja kustannuksella. Ota yhteyttä työnantajaasi.