Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


21.11.2023

 

- Kassa sulkeutuu ke 29.11.2023 jo klo 14.00 kokouksen vuoksi.

 

13.11.2023

Kutsu kassan varsinaiseen jäsenkokoukseen.

Kokous pidetään 29.11.2023 klo 16.00 alkaen Nuottatuvalla.

Katso tarkempi kutsu tästä alla olevasta linkistä:

LINKKI KOKOUSKUTSUUN

 

___________________________________

 

1.3.2023

 

Kassan kela-toiminta on nyt päättynyt (koskee vain työntekijäjäseniä). Työntekijäjäsenille tulee postissa uusi kela-kortti jossa ei lue enää työpaikkakassatietoa. 

 

Sopimuspaikoissa on uudet sopimukset voimassa, joissa muutos on otettu huomioon ja kulusi laskutetaan suoraan kassasta. Suosittelemme kaikkia käyttämään sopimuspaikkoja joissa osoitat jäsenyyden näyttämällä kassan jäsenkorttisi (sinisen tai keltaisen).

 

Sopimuspaikat löydät listattuna ylävalikon SOPIMUSPAIKAT kohdasta.

 

 

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Silmälasit

 

Yhdet silmälasit korvataan jäsenelle tai puolisolle aikaisintaan yhden vuoden kassan jäsenyyden jälkeen ja seuraava silmälasiosto aina kahden vuoden välein edellisestä ostopäivästä laskien.

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta silmälasikorvaukseen.

 

- Yksitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 400€

- Monitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 500€            * lue liiteohje alempaa

- Piilolinssien korvaus maksimissaan 400€  (piilolinssejä ei tarvitse ostaa kaikkia kerralla, vaan korvaus tulee käyttää 2 vuoden kuluessa)

 

Yksitehosilmälasikorvausta vastaavan summan (400€) voi halutessaan käyttää silmien taittovirheiden korjausleikkaukseen. Korvauksen saamisen ja uudelleen saamisen edellytykset ovat samat kuin silmälasien hankkimisen osalta, eli edellisestä silmälasihankinnasta on on oltava vähintään 2 vuotta, jolloin oikeus korvaukseen on taas voimassa.

 

Suosittelemme, että soitat ja kysyt meiltä sairauskassasta, onko silmälasien osto-oikeutesi voimassa ennen kuin menet tilaamaan uusia laseja.

Näin saat varmuuden, että kaksi vuotta edellisestä ostosta on täynnä. Kassa ei voi korvata laseja, jotka on ostettu ennen osto-oikeuden voimassaoloa.

 

Voit maksaa silmälasisi halutessasi kokonaan itse ja toimittaa kassaan maksukuitin.

Voit myös pyytää silmälasiliikettä laskuttamaan kassaa korvausrajojen puitteissa ja maksaa silmälasiliikkeelle vain korvausrajojen ylimenevät osuudet, jos sellaista on. Suurin osa oulunseudun silmälasiliikkeistä on tietoinen kassan korvausrajoista ja laskutusmahdollisuudesta.
Näytä silmälasiliikkeessä kassan jäsenkorttiasi.

 

* Jotta korkeampi monitehosilmälasikorvaus pystytään maksamaan, tulee laskussa tai maksukuitissa olla myyjän toimesta sanallinen tieto, että kyseessä on monitehosilmälasit. Jos tällaista merkintää ei ole, pyydämme  toimittamaan kassaan silmälasimääräyksen tai silmälasikortin. Otamme siitä kopion korvauspäätöksen liitteeksi.

 

Näöntutkimukset

 

- Silmälääkärinpalkkio korvataan 70%:sti, mutta mahdollisia optikkoliikkeiden omia toimistomaksuja ei kassa korvaa.  Vältyt toimistomaksuilta käyttämällä sopimuksen kanssamme tehneitä lääkäriasemia silmälääkärikäynnissäsi: Pihlajalinna ja Mehiläinen sekä Silmäasema. Muista näyttää kassan jäsenkorttiasi kassalla!

 

- Optikon näöntarkastusmaksu korvataan 25€/käynniltä.

 

Työlasit

 

Työlasit eivät kuulu kassan korvauksen piiriin, vaan ne voivat olla korvattavissa työnantajan luvalla ja kustannuksella. Ota yhteyttä työnantajaasi.