Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lääkärinpalkkiot ja tutkimukset yksityisessä terveydenhuollossa, kun kyseessä on tarpeellinen sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi annettu hoito

 

- Lääkärinpalkkio (yleis.-tai erikoislääkäri) yksityisellä lääkärillä esim. Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna jne.:  korvaus     80%

 

- Työterveyslääkärin lähetteellä oleva konsultaatiokäynti erikoislääkärillä:  korvaus  100% vain ensimmäinen käynti.     Hoidon jatkuessa, seuraavat käynnit: korvaus 80%.

 

- Lääkärin määräämän sairaanhoitajakäynnin palkkio: korvaus 80%

 

- Ajokorttitodistusta varten tehty lääkärintutkimuskäynti: korvaus 100%

 

- Leikkaukset ja siihen verrattavat toimenpiteet yksityisellä lääkärillä. Yksityisellä lääkärillä tehdyt leikkaukset ja leikkauksiin verrattavat toimenpiteet eivät ole kassan korvattavia, mutta kassan hallitus voi yksittäistapauksissa päätöksellään korvata palkkion joko kokonaan tai osaksi. Mahdolliset kela-korvaukset ovat kuitenkin aina haettavissa kassan kautta.

 

- Toimenpiteistä kassankorvattavia ovat mm. erilaiset tähystykset/skopiat (jotka eivät vaadi leikkausta), pehmytkudospistot, poskiontelopunktio, peräpukamien hirtto jne. Korvaus on 80%. Varmista kassasta, onko sinulle lääkärin ehdottama toimenpide kassan korvauksen piirissä, vai saatko siitä ainoastaan mahdollisen Kela-korvauksen.

 

- Urologi kerran kalenterivuodessa: korvaus 100% (seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 80%) Jos urologi määrää sinut joihinkin tutkimuksiin (esim. laboratoriokokeet), on korvaus niistä 80%.

 

- Gynekologi kerran kalenterivuodessa: korvaus 100% (seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 80%). Jos gynekologi tekee tai määrää tutkimuksia käyntisi yhteydessä, esim. Papa, ultraus jne., on korvaus niistä 80 %. Mammografia on natiiviröngentutkimus, jolloin se korvataan aina 100 %:sti kassan sääntöjen mukaisesti.

 

 - Silmälääkärinpalkkio korvaus 80%.


- Optikon näöntarkastusmaksusta korvataan 25€/käynniltä.

 

- Jos yksityislääkäri määrää sinulle tutkimuksia, esim. laboratoriokokeita /näytteenottoja, ultraäänitutkimus, magneettitutkimus, kuulotutkimus jne.), on korvaus aina 80% tutkimuksista, joista saa myös Kela-korvauksen.  

Jos tutkimus ei ole Kela-korvattava, ei siitä saa myöskään kassankorvausta.

Myös työterveyshuollon lähetteellä määrätyt tutkimukset ovat 80% korvauksella eli vain aikaperustainen lääkärinpalkkio (1. konsultaatiokäynti) korvataan työterveyslääkärin lähetteellä 100%.sti.

 

 Natiiviröntgen korvataan kaikista muista tutkimuksista poiketen aina 100%:sti.

 

Miten korvausta haetaan kassasta?

 

Sairauskassalla on tällä hetkellä laskutussopimus Mehiläisen, Pihlajalinnan, Gynekon ja Synlabin kanssa. Heillä maksat kassalla suoraan vain omavastuuosuutesi, jos sellaista on, ja loppuosa laskustasi tulee automaattisesti sairauskassaan. Muista näyttää aina kassan jäsenkorttia lääkärikeskuksen kassalla ja pyydettäessä myös Kela-korttia.

Ulkojäsen, eläkeläisjäsen ja perheenjäsen voi maksaa omavastuuosuuden tällä hetkellä vain Pihlajalinnassa näyttämällä jäsenkorttia. Muissa paikoissa hoidot tulee maksaa ensin itse ja toimittaa kassaan kuitti josta näkee mitä hoitoja on maksettu ja että kela-korvaukset on jo hyvitetty.

 

(Huom. Synlabilla ei ole lääkäritoimintaa, vaan heillä voi käydä ottamassa lähetteellä määrättyjä laboratoriokokeita, magneettitutkimuksia, ultraäänitutkimuksia ja natiiviröntgeneitä.)

 

Jos työntekijä jäsen käy lääkärissä jossain muualla kuin laskutussopimuspaikoissamme, joudut maksamaan lääkärikäynnin ensin kokonaisuudessaan itse, jos se sisältää omavastuuosuutta. Muista pyytää, että Kela-korvausta ei hyvitetä, koska kuulut sairauskassaan, joka hoitaa jäsentensä Kela-korvausten maksamisen.
Toimita meille kassaan lääkärin selvityslomake annetusta hoidosta, maksukuitti ja korvaushakemus. Jos et saanut korvaushakemusta mukaasi, saat sen meiltä kassasta tai voit tulostaa sen tästä: KORVAUSHAKEMUS

Muista, että maksimissaan korvausten hakuaika on 6kk hoidon maksamispäivästä.

 

Kassan maksama korvaus muodostuu Kela-korvauksesta ja kassan omasta lisäetuudesta.

 

Esimerkki yksityislääkärikäynnin hinnan muodostumisesta asiakkaalle

 

Erikoislääkärikäynti, enintään 20 min                  98,00 €
KELA-korvaus                                                          -13,50 €

Sairauskassan korvaus                                         - 64,90 €
-----------------------------------------------------------------------
Kassan jäsenen maksettavaksi jää :                     19,60 €