Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


 

12.4.2024

Kutsu kassan varsinaiseen kokoukseen.
Kokous pidetään 24.4.2024 klo 16.00 alkaen Nuottatuvalla.

Katso virallinen kutsu ja kokouksessa käsiteltävät asiat alla olevasta linkistä:

KOKOUSKUTSU

Tervetuloa!

 

1.3.2024

Uusia laskutussopimuspaikkoja:

 

Hammasvahti: 

Hammaslääkäriklinikka Oulussa - Hammasvahti

 

Hiukkavaaran apteekki:

Etusivu - Hiukkavaaran apteekki

 

Muista aina suoralaskutuspaikoissa näyttää kassan jäsenkortti!

(sininen tai keltainen)

 

28.12.2023

 

Muistutuksena jälleen näin vuoden vaihtuessa, että korvauskulu on aina sen kalenterivuoden kulua jona hoito on saatu.

Esimerkiksi:

Hammaslääkärikäynti 28.12.2023 päivältä kirjautuu vuoden 2023 hammashoidoksi vaikka lasku saapuisi vasta vuoden 2024 puolella.

Korvauspäätös tehdään siis aina hoitopäivän mukaan riippumatta milloin lasku tai hakemus on saapunut.

___________________________________

 

1.3.2023

 

Kassan kela-toiminta on nyt päättynyt (koskee vain työntekijäjäseniä). Työntekijäjäsenille tulee postissa uusi kela-kortti jossa ei lue enää työpaikkakassatietoa. 

 

Sopimuspaikoissa on uudet sopimukset voimassa, joissa muutos on otettu huomioon ja kulusi laskutetaan suoraan kassasta. Suosittelemme kaikkia käyttämään sopimuspaikkoja joissa osoitat jäsenyyden näyttämällä kassan jäsenkorttisi (sinisen tai keltaisen).

 

Sopimuspaikat löydät listattuna ylävalikon SOPIMUSPAIKAT kohdasta.

 

 

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Lääkärinpalkkiot ja tutkimukset yksityisessä terveydenhuollossa, kun kyseessä on tarpeellinen sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi annettu hoito

 

-  Yleis.-tai erikoislääkäri aikaperustainen palkkio: korvaus   70%

 

  - Urologi  aikaperustainen palkkio kerran kalenterivuodessa: korvaus 100%

    (seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 70%)

        Jos urologi määrää sinut joihinkin tutkimuksiin (esim. laboratoriokokeet),

        on korvaus niistä 70%.

 

- Gynekologin aikaperustainen palkkio kerran kalenterivuodessa: korvaus 100%     (seuraavat käynnit saman kalenterivuoden aikana 70%).

        Jos gynekologi tekee tai määrää tutkimuksia käyntisi yhteydessä, esim. Papa, ultraus         jne., on korvaus niistä 70%

 

 - Lääkärin määräämät tutkimukset: korvaus 70%

        esim. laboratoriokokeet, ultraäänitutkimus, magneettitutkimus, röntgen, jne

 

- Sairaanhoitajakäynnin palkkio: korvaus 70%

 

- Ajokorttitodistusta varten tehty lääkärintutkimuskäynti: korvaus 70%

 

- Lääkärin laatimasta lääkärinlausunnosta: korvaus 70%

 

- Lääkärin tekemistä toimenpiteistä kassankorvattavia ovat mm. erilaiset     tähystykset/skopiat (jotka eivät vaadi leikkausta), pehmytkudospistot,     poskiontelopunktio, peräpukamien hirtto jne. Korvaus on 70%, mutta kuitenkin     maksimissaan 800€/toimenpide.

    Varmista kassasta, onko sinulle lääkärin ehdottama toimenpide kassan korvauksen     piirissä, koska kassa ei korvaa leikkaukseen verrattavissa olevia toimenpiteitä.

 

- Leikkaukset ja siihen verrattavat toimenpiteet yksityisellä lääkärillä.

    Yksityisellä lääkärillä tehdyt leikkaukset ja leikkauksiin verrattavat toimenpiteet eivät     ole kassan korvattavia, mutta kassan hallitus voi yksittäistapauksissa päätöksellään     korvata palkkion joko kokonaan tai osaksi. 


- Optikon näöntarkastusmaksusta korvataan 25€/käynniltä.

 

 

Miten korvausta haetaan kassasta?

 

Sairauskassalla on tällä hetkellä suoralaskutussopimus Pihlajalinnan kanssa ja lisäksi vakuutetuillemme annetaan merkittävät alennukset lääkärin määräämiin tutkimuksiin ja toimistomaksuja ei peritä (kanta-maksu 2,90€ peritään). Pihlajalinnassa maksat kassalla suoraan vain omavastuuosuutesi, jos sellaista on, ja loppuosa laskustasi tulee automaattisesti sairauskassaan. Muista näyttää aina kassan jäsenkorttia lääkärikeskuksen kassalla ja pyydettäessä myös Kela-korttia.

Oulun Mehiläisessä kassan jäsenkortin näyttäneelle annetaan kassan neuvottelemat alennukset ja toimistomaksuja ja kanta-maksua ei peritä ja tutkimuksista on saatavilla alennetut hinnat. Suoralaskutusta ei ole heillä käytössä, joten maksa kulut itse ja toimita sairauskassaan kuittierittelysi ja mahdolliset lääkärinmääräyslomakkeet.

 

Jos käyt lääkärissä jossain muualla kuin laskutussopimuspaikoissamme, joudut maksamaan lääkärikäynnin ensin kokonaisuudessaan itse, jos se sisältää omavastuuosuutta. Huolehdi että hoitopaikka hyvittää sinulle kela-korvauksen jo valmiiksi pois hoidon hinnasta. Toimita kassaan kuittierittely maksamistasi hoidosta ja jos sinulle on tehty tutkimuksia, myös lääkärin määräyslomake.

 

Muista, että maksimissaan korvausten hakuaika on 6kk hoidon maksamispäivästä.

 

Kassan sääntöjen mukainen korvausprosentti muodostuu Kela-korvauksesta ja kassan omasta lisäetuudesta. Kela-korvauksia on enää saatavilla vain lääkärinpalkkioista, joten suurelta osin maksettavat korvaukset ovat pelkkää sairauskassan lisäetuutta.