Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

TIEDOTEPALSTA VAKUUTETUILLE


 16.5.2024

Alustava tiedote:

Sairauskassa on aina henkilöstön kesäloma-ajalla suljettu.

Tarkka ajanjakso ilmoitetaan lähiviikkoina tällä palstalla.


Kassan ollessa suljettu, ei tule toimittaa sähköpostilla tai postilaatikoihin maksamattomia omia laskuja. 

Kassan loma-ajalla kotiin tulleet laskut tulee maksaa ensin itse ja toimittaa ne maksettu-merkinnällä odottelemaan kassan avautumista.

Hakuaika korvauksille on 6kk maksupäivästä, eli kiirettä ei ole.

Myös virheelliset laskut sopimushoitopaikoista voidaan korjata jälkikäteen, eli nekin kannattaa maksaa pois ettei tule maksumuistutusta ja pyytää kassan kautta sitten laskun korjausta. 

 

1.3.2024

Uusia laskutussopimuspaikkoja:

 

Hammasvahti: 

Hammaslääkäriklinikka Oulussa - Hammasvahti

 

Hiukkavaaran apteekki:

Etusivu - Hiukkavaaran apteekki

 

Muista aina suoralaskutuspaikoissa näyttää kassan jäsenkortti!

(sininen tai keltainen)

 

28.12.2023

 

Muistutuksena jälleen näin vuoden vaihtuessa, että korvauskulu on aina sen kalenterivuoden kulua jona hoito on saatu.

Esimerkiksi:

Hammaslääkärikäynti 28.12.2023 päivältä kirjautuu vuoden 2023 hammashoidoksi vaikka lasku saapuisi vasta vuoden 2024 puolella.

Korvauspäätös tehdään siis aina hoitopäivän mukaan riippumatta milloin lasku tai hakemus on saapunut.

___________________________________

 

1.3.2023

 

Kassan kela-toiminta on nyt päättynyt (koskee vain työntekijäjäseniä). Työntekijäjäsenille tulee postissa uusi kela-kortti jossa ei lue enää työpaikkakassatietoa. 

 

Sopimuspaikoissa on uudet sopimukset voimassa, joissa muutos on otettu huomioon ja kulusi laskutetaan suoraan kassasta. Suosittelemme kaikkia käyttämään sopimuspaikkoja joissa osoitat jäsenyyden näyttämällä kassan jäsenkorttisi (sinisen tai keltaisen).

 

Sopimuspaikat löydät listattuna ylävalikon SOPIMUSPAIKAT kohdasta.

 

 

23.1.2023

Muistutus:

Kassa korvaa edelleen fysioterapiaa, laboratoriokokeita, magneettikuvia, ultraäänitutkimuksia jne, vaikka ne eivät ole enää kela-korvattavia.

Sinulla tulee kuitenkin edelleen olla näihin kaikkiin lääkärinmääräys joka tulee toimittaa kassaan jos maksat hoidot itse eli et käytä laskutussopimuspaikkoja.

Vinkki!

Voit pyytää hoitavan lääkärisi tekemän laboratoriomääräyksen paperisena ja käydä NordLabissa sen avulla verikokeissa.
Hinta on vain noin 20-30% siitä mitä tutkimukset maksavat lääkäritaloissa otettuna, jolloin itse maksamasi omavastuuosuus pienenee huomattavasti.

NordLabin ajanvarauksen voi tehdä heidän nettisivuilla.

Ajanvaraus — NordLab (vihta.com)

Kassan laskutussopimuspaikat 

 

Avaa alla olevista otsikoista sopimuspaikkalistaus. Sopimuspaikat ovat kaikkien vakuutettujen käytössä kassan sääntöjen mukaisiin korvauksiin.

 

Sopimuspaikoissa ei peritä kassamme vakuutetuilta toimistomaksuja, jotka ovat jopa 20-30 euron suuruisia käyntikerralta. Lisäksi vakuutetuillamme on halvempia sopimushintoja tarjolla. Lisätietoja sopimusalennuksista saat kysymällä sairauskassasta.

 

Sopimuspaikoissa vakuutussuhde eli "kassan jäsenyys" todistetaan näyttämällä sininen tai keltainen kassanjäsenkortti ja myös kela-kortti.

 

Apteekeissa kortit näytetään jo reseptitiskillä ja muissa paikoissa hammaslääkärille näyttämällä tai viimeistään hoitolaitoksen kassalla.

 

Sopimuspaikoissa vakuutettu maksaa vain kassan sääntöjen mukaisen omavastuun ja mahdolliset sellaiset kulut, joista kassankorvausta ei voi saada.

Hammaslääkärit laskuttavat koko saamasi hammashoidon kassalta ja jos vuosikorvausraja ylittyy saat kassalta laskun ylityksen osuudesta.

 

JOS ET KÄYTÄ SOPIMUSPAIKKOJA, MUISTA PYYTÄÄ KELA-KORVAUSHYVITYS JO VALMIIKSI  HOITOKULUISTA ENNEN KUIN MAKSAT LOPUN OSUUDEN ITSE. TOIMITA KUITTIERITTELY KASSAAN JA MAHDOLLISET LÄÄKÄRINMÄÄRÄYSLOMAKKEIDEN KOPIOT.

 

 

APTEEKIT

HAMMASLÄÄKÄRIT

LÄÄKÄRIPALVELUT

SILMÄLASILIIKKEET