Nuottasaaren sairauskassa

 

Silmälasit

 


Yhdet silmälasit korvataan jäsenelle tai puolisolle aikaisintaan yhden vuoden kassan jäsenyyden jälkeen ja seuraava silmälasiosto aina kahden vuoden välein edellisestä ostopäivästä laskien.

(Karenssiaika on henkilökohtainen, eli jokaisella kassaan ensimmäisen kerran tulevalla vakuutetulla tai kassaan liitetyllä puolisolla on kerrytettävä ensin 1 vuoden "jäsenyysaika" ennen kuin etuuteen on oikeus. )

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta silmälasikorvaukseen.

Korvaukset

- Yksitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 400€

- Monitehosilmälaseista korvaus on maksimissaan 500€ * lue liiteohje alempaa

- Piilolinssien korvaus maksimissaan 400€ (piilolinssejä ei tarvitse ostaa kaikkia kerralla, vaan korvaus tulee käyttää 2 vuoden kuluessa)

(Silmälaseiksi katsotaan myös vahvuuksilla olevat aurinkolasit)

- Yksitehosilmälasikorvausta vastaavan summan (400€) voi halutessaan käyttää silmien taittovirheiden korjausleikkaukseen. Korvauksen saamisen ja uudelleen saamisen edellytykset ovat samat kuin silmälasien hankkimisen osalta, eli edellisestä silmälasihankinnasta on on oltava vähintään 2 vuotta, jolloin oikeus korvaukseen on taas voimassa.

Suosittelemme, että soitat ja kysyt meiltä sairauskassasta, onko silmälasien osto-oikeutesi voimassa ennen kuin menet tilaamaan uusia laseja.
Näin saat varmuuden, että kaksi vuotta edellisestä ostosta on täynnä. Kassa ei voi korvata laseja, jotka on ostettu ennen osto-oikeuden voimassaoloa.

Korvauksen hakeminen

Voit maksaa silmälasit halutessasi kokonaan itse ja toimittaa kassaan maksukuitin, josta näkee oletko ostanut yksiteholasit, moniteholasit vai piilolinssejä.

Voit myös pyytää silmälasiliikettä laskuttamaan kassaa korvausrajojen puitteissa ja maksaa silmälasiliikkeelle vain korvausrajojen ylimenevät osuudet, jos sellaista on.

Suurin osa oulunseudun silmälasiliikkeistä on tietoinen kassan korvausrajoista ja laskutusmahdollisuudesta.
Näytä silmälasiliikkeessä tällöin kassan jäsenkorttiasi.

* Jotta korkeampi monitehosilmälasikorvaus pystytään maksamaan, tulee laskussa tai maksukuitissa olla myyjän toimesta sanallinen tieto, että kyseessä on monitehosilmälasit. Jos tällaista merkintää ei ole, pyydämme toimittamaan kassaan silmälasimääräyksen tai silmälasikortin. Otamme siitä kopion korvauspäätöksen liitteeksi.

Näöntutkimukset

- Silmälääkärinpalkkio korvataan 70%:sti (kassankorvaus+kelakorvaus), mutta mahdollisia optikkoliikkeiden omia toimistomaksuja ei kassa korvaa.
Vältyt toimistomaksuilta käyttämällä sopimuksen kanssamme tehneitä lääkäriasemia silmälääkärikäynnissäsi: Pihlajalinna ja Mehiläinen sekä Silmäasema. Muista näyttää kassan jäsenkorttiasi kassalla!

- Optikon näöntarkastusmaksu korvataan 25€/käynniltä.


Työlasit
Työlasit eivät kuulu kassan korvauksen piiriin, vaan ne voivat olla korvattavissa työnantajan luvalla ja kustannuksella. Ota yhteyttä työnantajaasi.

Posti
Puhelu