Nuottasaaren sairauskassa

 

Hieronta, Naprapaatti, Osteopaatti, ja Kiropraktikko


Hieronta, naprapaatti, osteopaatti, kiropraktikko lääkärin tai työfysioterapeutin lähetteellä korvataan 50%:sti 10 kpl  kalenterivuoden aikana per hoitolaji.

Hierontaa korvataan muista poiketen myös ilman lähetettä maksimissaan 5 käyntikertaa kalenterivuodessa. Korvaus on sama 50% hoidon hinnasta.
Lopuille 5 käynnille saman vuoden aikana tulee olla lääkärin tai työfysioterapeutin lähete, jotta korvaukseen on oikeus.

Hoidon antajalla pitää olla soveltuva terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyys.
Esimerkiksi hierojalla tulee olla koulutetun hierojan tai fysioterapeutin koulutus.

Terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyden voi tarkistaa myös itse hoitohenkilön nimellä viranomaisrekisteristä: https://julkiterhikki.valvira.fi/

Kassaan liitetyllä lapsella ei ole oikeutta näihin etuuksiin.

Lähetteeksi riittää jäsenen tiedoilla oleva lääkärin tai työterveysfysioterapeutin allekirjoittama ja päiväämä paperilomake, jossa mainitaan hoitolajin nimi ja käyntikertojen määrä, esim. ”Lähete hierontaan x10”.

Lääkärisi voi käyttää pohjana myös esim. Kelan fysioterapialähetettä, josta otsikon fysioterapiasana korvataan yliviivaamalla määrätyn hoitolajin nimellä esim.:
”TUTKIMUS- JA HOITOMÄÄRÄYS FYSIOTERAPIAAN  Hierontaan”

Toimita kassaan lähetelomake ja maksukuitti /-kuitit hoitokerroista.

Voit hakea korvauksia yhdestä tai useammasta hoitokäynnistä kerrallaan tai kaikki yhdellä kertaa viimeisen käyntisi jälkeen.
Muista, että hakuaika on aina maksimissaan 6kk hoitokäynnin maksamispäivästä.
Yli 6 kk vanhoista kuiteista ei siis voi enää saada kassan korvausta.

Muista myös, että lähete on vain yhden vuoden voimassa allekirjoituspäivästä lukuun ottamatta hierontalähetettä joka ei vanhene. Hierontalähete on voimassa niin pitkään kun siinä on määrättyjä käyntejä jäljellä.Posti
Puhelu